Ηλίας Μπίζιος: Τέταρτη γενιά αμπελουργών στη Νεμέα

by GreekCellar
227 views
Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

Έχοντας πίσω του τρεις γενιές αμπελουργών ο Ηλίας Μπίζιος ξέρει καλά να δουλέψει την πρώτη ύλη και γι αυτό τον λόγο προχώρησε τα τελευταία 18 χρόνια στην παραγωγή σημαντικών,  ποιοτικών κρασιών.

Από τις πρώτες φράσεις της συνέντευξης καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για έναν αμπελουργό – οινοποιείο που έχει σκύψει πάνω στο αμπέλι του και έχει δουλέψει σκληρά για να φτάσει το κρασί του σε ένα υψηλό επίπεδο.

Ο ίδιος τονίζει πως τα τελευταία χρόνια το ελληνικό κρασί έχει αλλάξει πάρα πολύ καθώς η τεχνογνωσία που έχουν αποκτήσει οι οινοποιοί φέρνει σαφώς καλύτερα και ποιοτικότερα αποτελέσματα.

Elias 4“Έχουμε βελτιώσει πολύ και το κομμάτι της αμπελουργίας με αποτέλεσμα να παίρνουμε καλύτερη πρώτη ύλη και να έχουμε φτάσει στο σημείο να έχουμε πολύ αναβαθμισμένα κρασιά”, μας λέει χαρακτηριστικά.

Όπως τονίζει οι προσπάθειές του ως προς το εμπορικό κομμάτι στρέφονται ήδη δυναμικά προς τις εξαγωγές καθώς κρασιά του Κτήματος βρίσκονται στις αγορές  των ΗΠΑ, της Κύπρου, της Αυστρίας, της Αγγλίας και της Ιαπωνίας.

“Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια προς το εξωτερικό, γιατί θεωρώ ότι με βάση τους καιρούς που διανύουμε, οι οινόφιλοι του εξωτερικού είναι σε καλύτερη οικονομική κατάσταση για να μπορέσουν να πιουν ένα κρασί καλής ποιότητας”, μας εξηγεί.

Ο ίδιος θεωρεί μεγάλο διαβατήριο τα βραβεία, που έχουν κατακτήσει τα κρασιά του κτήματος Μπίζιος σε διεθνείς διαγωνισμούς και εξηγεί:

“Η διάκριση δημιουργεί ένα κίνητρο για κάποιους να δοκιμάσουν το κρασί και τότε καταλαβαίνουν τη διαφορά στις ποιότητες. Έτσι έχουν ανοιχτεί για εμάς κάποιες πόρτες στο εξωτερικό”.

Ο Ηλίας Μπίζιος δηλώνει αισιόδοξος για την πορεία του ελληνικού κρασιού στις αγορές του εξωτερικού τονίζοντας ότι οι εξαγωγές είναι “το κλειδί της ανάπτυξης”.

Όταν τον ρωτάμε για τα επόμενα σχέδιά του μας απαντά: “Τα επόμενα χρόνια θεωρώ ότι θα έχουμε ακόμα υψηλότερη ποιότητα από ό,τι κάναμε μέχρι σήμερα. Σκέφτομαι να κάνω και ένα Reserve, που έχει μια άλλη διαδικασία, δηλαδή να βγει τον πέμπτο χρόνο στην αγορά. Έχουμε κάνει αναμπελώσεις και έχουμε βάλει και άλλες ποικιλίες”.

Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

You may also like