Η κυρία Robinson

by GreekCellar
108 views
Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

Είδατε τι έγραψε η J.Robinson  για τα ελληνικά κρασιά; Στους financial times? Έναν ύμνο στις τοπικές, στις δικές μας ποικιλίες, από Κυδωνίτσα μέχρι τον βασιλέα Ασύρτικο, περνώντας από την Ρομπόλα και το Σαββατιανό…

Αφορμή ήταν ένα ταξίδι που έκανε, ή μάλλον δεν κατάφερε να κάνει… στους Παξούς και στο εξαιρετικό σέρβις από μια τοπική ηλεκτρονική κάβα ( paxoswines.com). Είδες οι Παξοί;

Η Robinson γράφει συχνά πάντως πολύ καλά λόγια για τα κρασιά μας και νομίζω μια φορά που την ρώτησαν ποιο σταφύλι της έρχεται στο νου, όταν μιλάμε για άσπρο κρασί, δήλωσε αυθόρμητα: Ασύρτικο.. Που θα το ακούσατε ότι φυτεύτηκε και στην Αυστραλία!!!! ( ή είναι στη Νέα Ζηλανδία;) Η Robinson ε! συγγραφέας μεταξύ άλλων και του βιβλίου για το DNA όλων των γνωστών ποικιλιών, με δικό της site.. και μόνιμος “γευσιγνώστης” στα τραπέζια των Ελλήνων εφοπλιστών στο Λονδίνο, που όταν ανοίγουν τις κάβες τους, την καλούν να συμμετάσχει στο δείπνο για να αξιολογήσει τα κρασιά τους..

Έχω διαβάσει ένα τέτοιο ρεπορτάζ  της στους FT και δεν πίστευα στα μάτια μου.. Κάτι Βουργουνδίας μυθικές από την δεκαετία του 60, κάτι Chateau από το Μπορντώ ούτε ξέρω πόσο παλιά και καταλαβαίνετε.. Μου έτρεχαν τα σάλια. Τέλος πάντων, άλλου θέλω να το πάω σήμερα. ( Άσε που πολύ θα ήθελα να μάθω και ποιοι είναι αυτοί οι τύποι με αυτά τα φοβερά κελάρια…, κουτσομπόλης εξ επαγγέλματος βλέπετε..)

Στο τέλος του κομματιού της η Robinson γράφει για τα ελληνικά κρασιά που της αρέσουν και που βαθμολογεί με πολύ υψηλούς βαθμούς. Τα κρασιά που ερωτεύτηκε με την πρώτη ματιά. Και ποιους παραγωγούς αναφέρει στα ξηρά λευκά;  Τον εξής ένα: Χατζηδάκης…… Μα φυσικά. Δεν τον ξέρω τον άνθρωπο, δεν έχω δει και ποτέ μου συνέντευξη του, δεν τον έχω συναντήσει σε καμία γευσιγνωσία, αλλά ξέρω ότι είναι πολύ μεγάλος. Την πρώτη φορά που δοκίμασα τις cuvee έμεινα με το στόμα ανοιχτό.

Η Robinson γράφει με την σειρά το Χατζηδάκης Αηδάνι 2016, το Χατζηδάκης cuvee 15 organic assyrtico 2015, το Χατζηδάκης Louros Assyrtico 2013, και το Χατζηδάκης Νυχτέρι 2014. Α να μην το ξεχάσω. Στο τέλος γράφει ένα ακόμα κρασί. Το Κλίμα Βιδιανό 2016 του Καραβιτάκη. Θα το ψάξω.. Next time

Μανόλης Καψής

(Ο Επίμονος Οινόφιλος θα επανέλθει και για τα υπόλοιπα ελληνικά κρασιά που εκθείασε η κα Robinson)

 

Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

You may also like