Χαρούλα Σπινθηροπούλου

Η Χαρούλα Σπινθηροπούλου είναι γεωπόνος (Α.Π.Θ.), με ειδίκευση στην αμπελουργία (D.A.A. ENSA Montpellier), οινολόγος,  Διδάκτορας αμπελουργίας του Γ.Π.Α.
Εργάζεται περισσότερα από 20 χρόνια στον αμπελοοινικό χώρο. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Οινοποιήσιμες Ποικιλίες του Ελληνικού Αμπελώνα» και αρκετών ερευνητικών εργασιών πάνω σε θέματα κλωνικής επιλογής, terroir, βιολογικής καλλιέργειας αμπέλου. Ταυτόχρονα με την συμβουλευτική της δραστηριότητα (Κτήμα Κυρ-Γιάννη, DKG, Imerys S.A.κ.α.), καλλιεργεί τους ιδιόκτητους αμπελώνες της με βάση τις αρχές της βιολογικής γεωργίας και παράγει τα κρασιά «Αργατία». Είναι παντρεμένη με τον Παναγιώτη Γεωργιάδη και έχει δυο παιδιά, το Χριστόφορο και τον Κωνσταντίνο.

Άρθρα

Email: info@greekcellar.gr