Δεν θέλω άλλα fruits de mer..

by GreekCellar
271 views
Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

Φαντάζομαι όλοι ανυπομονείτε να τελειώσει επιτέλους αυτή η νηστεία. Όχι άλλο αστακό και γαρίδες. Όχι άλλα fruits de mer. Νισάφι πια ε! Σας καταλαβαίνω..( Αυξάνουν και το ουρικό οξύ..) Λίγη γαρδούμπα, ένα κατσικάκι, ένα κοκορέτσι αδελφέ.. Και τι πίνουμε με αυτά τα λιπαρά εδέσματα του Πάσχα; Η θεωρία θέλει Ριόχες, Αγιωργίτικο και Ξινόμαυρο, Chianti και Nebbiolo. Εγώ πάλι προτείνω Ρετσίνα. Σπάει το λίπος,καθαρίζει τον ουρανίσκο και είναι και παραδοσιακό.

Και επειδή είστε δύσπιστοι, αντιγράφω τι έγραψε ο Eric Asimov (των New York Times) για την εμπειρία του, που τον έκανε να συμπεριλάβει την Ρετσίνα της Γαίας Οινοποιητικής, στα 10 αξέχαστα κρασιά που ήπιε το 2016: “Ταίριαζε απόλυτα με το ψητό καπνισμένο αρνί και την σαλάτα μου”. Πες τα Έρικ… Και μπράβο στο δίδυμο της Γαίας που μας κάνουν υπερήφανους..
Μέχρι χθες οι περισσότερες δεν πίνονταν. Ας είναι καλά η “σοσιαλιστική” διατίμηση. Με 3 δραχμές το κιλό, πως να φτιάξεις καλό κρασί.. Εξ άλλου και η καλή και η κακή ρετσίνα στην ίδια τιμή ήταν. Οπότε.. Έτσι καταστρέψαμε ένα brand name της Αττικής.

Τώρα έχουμε πληθώρα καλών κρασιών που χρησιμοποιούν το άρωμα του πεύκου για να δώσουν μια νότα δροσιάς στο κρασί. Γαία, Κεχρής, Βασίλειου, Παπαγιαννάκος και άλλοι. Εγώ τώρα δοκιμάζω την Ρετσίνα του Βασ. Παναγιώτου.  Πολύ καλή. Καθόλου μεγάλη οξύτητα που θα φοβόταν κανείς από τα παθήματα του παρελθόντος.. Ρετσίνα από σαββατιανό. Τι άλλο λέτε; Λάθος. Πέρσι είχε φτιάξει ρετσίνα από Sauvignon Blanc.

Ο Κεχρής χρησιμοποιεί Ασύρτικο..άλλοι Ροδίτη. Πριν από λίγο είδα στο διαδίκτυο ότι ο Κεχρής έχει φτιάξει ρετσίνα από ξινόμαυρο.. Δεν την ξέρω, αλλά με την πρώτη ευκαιρία – αφού βέβαια ψάξω να βρω και πιω πρώτα το κρασί της Γαίας που εντυπωσίασε τον αγαπημένο μου Assimov- θα την δοκιμάσω.

Όρεξη να έχουμε να πειραματιζόμαστε..

Μανόλης Καψής

Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

You may also like