Φαγητό του δρόμου με κρασί του… σαλονιού

by GreekCellar
292 views
Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

Η λαϊκή ρήση λέει: «και για τα αλώνια και για τα σαλόνια» και αυτό αποδείχθηκε περίτρανα στην υπέροχη βραδιά food pairing που οργάνωσε η ΕΝΟΑΒΕ στο Str.Eaters στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που προηγούνται των Βοροινών.

Τέσσερις εξαιρετικές επιλογές από το menu του Str.Eaters συνάντησαν επτά ιδιαίτερα και βέβαια εξαιρετικής ποιότητας κρασιά από τρεις διαφορετικούς οινοπαραγωγούς της Βόρειας Ελλάδας.

Στους δίσκους μας έφτασαν λοιπόν ένα Original Burger (burger με τα όλα του θα πούμε εμείς), ένα French Burger, όπου ο συνδυασμός πάπιας και blue cheese ικανοποιούσε τους ουρανίσκους μας, ένα Bao Γαρίδας, αλλά και το Philly Cheesesteak Tortilla με ζουμερό μοσχαρίσιο κρέας.

Απέναντί τους «στήθηκαν» οι επτά ετικέτες, η «Σαμαρόπετρα» και το «Μπλε Τρακτέρ» από το Κτήμα Κυρ-Γιάννη, ο «Έμμετρος Λόγος Ροζέ» (2018), η «Ραψάνη Επιλεγμένος» (2015) και το “Klima Klima Organic Ερυθρός (2015) από τον Tsantali, η «Τέχνη Αλυπίας Ροζέ» (2018) και η «Τέχνη Αλυπίας Ερυθρός» (2017) από το Κτήμα «Τέχνη Οίνου».

Οι συνδυασμοί ήταν εκπληκτικοί και οι πληροφορίες γύρω από τα κρασιά που δοκιμάζαμε μαζί με το εξαιρετικό φαγητό ήταν ιδιαίτερα χρήσιμες αλλά και δελεαστικές για ένα ταξίδι σε κάποιο από τα τρία οινοποιεία.

Στα highlights της βραδιάς η παρέα της πάντα διαβασμένης, Αλεξάνδρας Ανθίδου, από την ΕΝΟΑΒΕ, που έδωσε μια εξαιρετική παρεΐστικη νότα στη βραδιά, που σίγουρα αποζημίωσε όσους βρέθηκαν στον φιλόξενο αυτό χώρο.

Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

You may also like