Έρχεται το Wine Seminar του…. καλόγερου

by greekcellar-admin
451 views
Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

Monk Wine Seminar 2020

Ένα σεμινάριο… “Εισαγωγή στο Μαγικό Κόσμο του Κρασιού!”

Ο «μοναχός» σας προσκαλεί σε ένα μοναδικό οινικό ταξίδι γνώσης! Μυηθείτε στον μαγικό κόσμο του κρασιού μέσω ενός σεμιναρίου εισαγωγής στις βασικές αρχές του κρασιού. Αποκτήστε μια ολοκληρωμένη και ουσιαστική γνώση στα οινικά δεδομένα μέσα από μια δωδεκάωρη διαδρομή γνώσης, απόλαυσης και διασκέδασης.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Monk wine-bar restaurant (Καρόρη 4 Αθήνα) και χωρίζεται σε τέσσερις διαφορετικούς κύκλους τριών ωρών ο κάθε ένας. Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο sommelier Βασίλης Παπαδόπουλος.

Το σεμινάριο είναι δομημένο ώστε να απευθύνεται τόσο σε καταναλωτές «οινόφιλους» όσο και σε επαγγελματίες του χώρου.

Κύριες Ενότητες Σεμιναρίου σε τίτλους:

1ος Κύκλος: 23 Φεβρουάριου 2020 (Κυριακή 16:00 – 19:00)

• Τι είναι κρασί
• Επιρροές που καθορίζουν το τελικό αποτέλεσμα στο ποτήρι μας
• Νομοθεσία Ελληνικών Οίνων
• Κύριες 20 ελληνικές λευκές ποικιλίες
• Ασύρτικο
• Μοσχοφίλερο
• Μαλαγουζιά
• Κύριες 20 ελληνικές ερυθρές ποικιλίες
• Αγιωργήτικο
• Ξινόμαυρο
• Κύριες Οινοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδος
• Τεχνική Δοκιμής & Αξιολόγησης Οίνου
• Τυφλή δοκιμή 5 διαφορετικών κρασιών του Ελληνικού αμπελώνα

2ος Κύκλος: 8 Μαρτίου 2020 (Κυριακή 16:00 – 19:00)

• Κύριες Οινοπαραγωγικές Χώρες του Κόσμου
• Παλαιός & Νέος Κόσμος
• Κύριες 18 διεθνής λευκές ποικιλίες
• Chardonnay
• Sauvignon Blanc
• Κύριες 18 διεθνής ερυθρές ποικιλίες
• Cabernet Sauvignon
• Merlot
• Syrah
• Pinot Noir
• Νομοθεσία Οίνων Ξένων Χωρών
• Οι Φιάλες του Κρασιού

  • Πώματα Κρασιού
    • Τεχνική Δοκιμής & Αξιολόγησης Οίνου
    • Τυφλή δοκιμή 5 διαφορετικών κρασιών του διεθνή αμπελώνα

3ος Κύκλος: 22 Μαρτίου 2020 (Κυριακή 16:00 – 19:00)

• Η ιδανική κάβα και η Συντήρηση των κρασιών
• Συντήρηση & Παλαίωση
• Τα Ποτήρια του Κρασιού
• Κατηγοριοποίηση Κρασιών
• Προτεραιότητες στο Σερβίρισμα
• Θερμοκρασίες Σερβιρίσματος
• Το Άνοιγμα της Φιάλης
• Το Σερβίρισμα των Κρασιών
• Mετάγγιση – Decanting – Ίζημα
• Η Ανοιχτή Φιάλη
• Wine List
• Στο εστιατόριο – Bar
• Σφάλματα στο Κρασί
• Αρμονία Φαγητού Κρασιού
• Γευστική διερεύνηση 5 διαφορετικών κρασιών με 5 διαφορετικές τροφές

4ος Κύκλος: 26 Μαρτίου (Πέμπτη 21:00 – 00:00)

• Γευσιγνωστικό Δείπνο 4 διαφορετικών κρασιών με 4 διαφορετικά πιάτα
• Απονομή Βεβαιώσεων Παρακολούθησης Σεμιναρίου

Το συνολικό κόστος του σεμιναρίου και για τις τέσσερις ενότητες είναι στην ειδική τιμή των 180€ / συμμετοχή. Για τους φοιτητές του Τ.Ε.Ι. Οινολογίας η τιμή του σεμιναρίου είναι στα 150€ / συμμετοχή.

Προκαταβολή 50€ έως και τις 20 Φεβρουαρίου 2020 και εξόφληση σε μια ή δύο επιπλέον δόσεις έως και τις 22 Μαρτίου 2020.

Οι διαθέσιμες θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Για δήλωση συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στα 2103211117 ή 6977418277.

 

Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

You may also like