Τα ελληνικά κρασιά “πιάνουν” Αυστραλία με τον ΕΔΟΑΟ

by GreekCellar
61 views
Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

Ο  Ιούνιος είναι ο μήνας του ελληνικού κρασιού στην Αυστραλία, αφού από αύριο ξεκινούν στο Σύδνεϋ οι πολλαπλές εκδηλώσεις που έχει οργανώσει η ΕΔΟΑΟ σε συνεργασία (σε ορισμένες περιπτώσεις με τις ελληνικές διπλωματικές αποστολές) και θα ολοκληρωθούν στις 26/6 έχοντας περάσει από Αδελαΐδα και Μελβούρνη.

Μαζί με τη διευθύντρια της ΕΔΟΑΟ, Μαρία Τριανταφύλλου αλλά και την project manager για την αγορά της Αυστραλίας, Ελένη Μπλούχου, έχουν ταξιδέψει και αρκετοί οινοποιοί, που περιμένουν τόσο τους Αυστραλούς όσο και τους ομογενείς επαγγελματίες  και οινόφιλους να πάρουν γεύση Ελλάδας στις εκδηλώσεις που θα γίνουν.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

 

Σύδνεϋ

  • 7,8, & 9 Ιουνίου: Γευστική δοκιμή για ειδικό κοινό
  • 14 Ιουνίου: Παρουσίαση των ελληνικών κρασιών αλλά και του προγράμματος Οινοτουρισμού στο δείπνο του CATO (Council of Australian Tours Operators) το οποίο γίνεται στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού.
  • 15 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί Business Forum για τις επενδύσεις στην Ελλάδα, με το δεύτερο μισό να  είναι αφιερωμένο στον Οινοτουρισμό.
  • 19 Ιουνίου   θα πραγματοποιηθούν το κεντρικό road show και masterclass για τις ελληνικές ποικιλίες αμπέλου στο Σύδνεϋ.

 

Αδελαΐδα

  • 21 & 22 Ιουνίου Γευστικές δοκιμές

 

Μελβούρνη

  • 24 Ιουνίου Μεγάλη καταναλωτική εκδήλωση υπό τον τίτλο OINOFILIA στο χώρο του Μeat Market.
  • 26 Ιουνίου Γευστική δοκιμή

 

Τα masterclasses στις 3 πόλεις έχει επιμεληθεί και παρουσιάζει ο Έλληνας Master of Wine Γιάννης Καρακάσης. Παράλληλα, και καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν εξειδικευμένες παρουσιάσεις Ελληνικών κρασιών σε δημοσιογράφους, hospitality groups, sommeliers και αγοραστές της Αυστραλιανής βιομηχανίας οίνου από τον Γρηγόρη Μιχαήλο Dip. WSET.

Μια ακόμη όψη των θετικών αποτελεσμάτων του προγράμματος είναι τα συνεχιζόμενα εκπαιδευτικά σεμινάρια για το ελληνικό κρασί στο Sydney Wine Academy τα οποία άρχισαν πέρυσι με την επιμέλεια του κ. Clive Hartley Dip. WSET ο οποίος είναι ένας από τους Certified Trainers του “Τhe World of Greek Wine Program της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ).

Τα οινοποιεία που συμμετέχουν είναι τα εξής:

  • Κτήμα Σκούρα
  • Οινοποιία Τσάνταλη
  • Santo Wines
  • Κτήμα Παυλίδη
  • Κτήμα Θεόπετρα
  • Οινοποιείο Gentilini
  • Κτήμα Κυρ-Γιάννη
  • Πόρτο Καρράς
  • Κτήμα Σιγάλα
  • Κτήμα Αργυρού
  • Κτήμα Μερκούρη
  • Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη
  • Οινοποιείο Αρτέμη Καραμολέγκου

 

Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

You may also like