Πασίγνωστη για την παραγωγή ιδιαίτερων και φημισμένων οίνων είναι η Δυτική Ελλάδα με κυριότερη περιοχή οινοπαραγωγής την Αχαΐα.
Αχαΐα

Μια έκταση πάνω από 67.000 στρέμματα φιλοξενεί τους αχαϊκούς αμπελώνες από τους οποίους παράγονται τέσσερις οίνοι Ονομασίας Προέλευσης. Το μοναδικό λευξό φρουτώδες ΟΠΑΠ Πάτρα δημιουργείται από την ποικιλία Ροδίτης, ενώ τα άλλα τρία είναι γλυκα και πρόκειται για το Μοσχάτο Πατρών, το Μοσχάτο Ρίου Πατρών και την παγκοσμίου φήμης Μαυροδάφνη Πατρών. Τα δύο πρώτα παράγονται από το λευκό Μοσχάτο, γνωστό ως Muscat blanc a petits grains, ενω το τρίτο απο το ομώνυμο σταφύλι Μαυροδάφνη και τη Μαύρη Κορινθιακή.
Στην περιοχή της Αιγιαλέιας και ειδικότερα στις πλαγιές του Παναχαϊκού όρους και του Χελού εκτείνονται “απολαμβάνοντας” τα δροσερά ρεύματα οι αμπελώνες της περιοχής. Συνηθίζονται οι ποικιλίες Ροδίτης, Λαγόρθι, Chardonnay, Cabernet Sauvignon και Merlot.
Ηλεία

Γύρω από την πόλη του Πύργου καλλιεργείται οι ποικιλία Refosco, ένα ερυθρό σταφύλι από την βόρεια Ιταλία, που μαζί με τη Μαυροδάφνη δίνει τους τοπικούς οίνους Λετρινών. Στην περιοχή εντοπίζουμε τις ποικιλίες Ροδίτης, Φιλέρι, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Viognier και Grenach Rouge από τις οποίες παράγονται οι τοπικοί οίνοι Πισσάτιδος και Ηλείας.

Οινοποιεία

Email: info@greekcellar.gr