Διθυραμβικά σχόλια για τα ελληνικά κρασιά στο “The Daily Meal”

by GreekCellar
60 views
Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

Το εγκώμιο των Ελλήνων οινοποιών πλέκει σε άρθρο του το site “The Daily Meal” το οποίο αποτελεί κοινότητα οινοφίλων, αλλά και γενικότερα ανθρώπων που ασχολούνται με το καλό φαγητό και τα ταξίδια.

Μετά από μια δοκιμή κρασιών από τα οινοποιία Ρους, Παρπαρούσης και Βιβλία Χώρα, το άρθρο αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Χάρη στο μεσογειακό κλίμα της Ελλάδας και το ορεινό τοπίο με τα «προκλητικά» εδάφη, τα ελληνικά οινοποιεία χρησιμοποιούν σήμερα 38 γηγενείς ποικιλίες, ορισμένες από τις οποίες είχαν σχεδόν χαθεί με το πέρασμα των ετών, τις αλλαγές των καιρικών συνθηκών και την έλλειψη ζήτησης από την αγορά και τώρα καλλιεργούνται ξανά.

Χάρη στην ελληνική οινοποιία αυτή είναι η καλύτερη από ποτέ στιγμή για τους καταναλωτές να έχουν πρόσβαση σε ορισμένα εξαιρετικά και μοναδικά vintages που δεν ήταν γνωστά εκτός Ελλάδος πριν από μια πενταετία.

Η μυθική ιστορία καθιστά σχεδόν δυνατό κάθε κρασί να πηγάζει από ένα συγκεκριμένο περίφημο νησί ή έναν ηπειρωτικό αμπελώνα και να ταιριάζει τα αρώματα της αρχαίας κουζίνας κάθε περιοχής».

Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

You may also like