Τον θυμάστε εκείνο τον απατεώνα οπαδό του Brexit, (φίλος του ανόητου του Farange ήταν….) που όταν του έθεσαν υπ’όψιν τις μελέτες και τις εκτιμήσεις των ειδικών για τις δραματικές επιπτώσεις του Brexit αναφώνησε ότι το πρόβλημα είναι οι ειδικοί!!!! και δεν τους χρειαζόμαστε;
Τον θυμήθηκα χθες όταν πήρα το e mail απο το greece and grapes για τους βαθμούς που δίνει ο συνεργάτης του Robert Parker, Mark Squires για τα ελληνικά κρασιά. ( Αυτός ο Parker δεν είναι άνθρωπος. Βιομηχανία βαθμών είναι. Σε λίγο θα βαθμολογεί και το νερό.)
Νούμερο ένα λοιπόν το Ξινόμαυρο Reserve Άλφα ( 2013) με 94 βαθμούς, νούμερο 2 το Κτήμα Άλφα One του 2010 και στην 3η θέση ( πολύ το χάρηκα..) η Μαλβαζία του Μωραΐτη απο την Πάρο ( 4ετης παλαίωση). Στην κατάταξη φιγουράρουν πολλα κρασιά του κτήματος Άλφα,( φυσικό λέω εγώ..) βρίσκεις ακόμα τον Σκούρα και το Πόρτο Καρας, (μια χαρά..) ενώ υπάρχουν και παραγωγοί που εγώ δεν γνωρίζω , όπως ο Βρυνιώτης που έχει πολύ καλό βαθμό για το Syrah του , αλλά και η Μαλαγουζιά του Κοντοζήση.
Το Greece and Grapes δημοσιεύει μόνο τα κρασιά που πήραν πάνω από τους 89 πόντους και δεν ξέρω τι γίνεται πιο κάτω, αλλά ρωτάω. Καλά ρε ειδικέ, εκπρόσωπε επί της γης του θεού Πάρκερ, στα 10 πρώτα ελληνικά κρασιά θες να μου πεις πως δεν διάλεξες το Ασύρτικο του Χατζηδάκη ή την Μαλαγουζιά του Γεροβασιλείου; Τον Νεράντζή τον έχεις ακουστά; Τον Δουλουφακη; τον Μελιτζανή;
Δεν λέω γούστα είναι αυτά.. Αλλά στα πρώτα 20 κρασιά τα 10 να είναι του κτήματος Άλφα, εμένα κάτι δεν μου πάει..
Μανόλης Καψής