Από τις σπάνιες ελληνικές ποικιλίες, που όμως δίνει εντυπωσιακά αποτελέσματα στους λίγους τολμηρούς που την πίστεψαν. Ο Αυγουστιάτης είναι ερυθρή ποικιλία, η οποία κατά κύριο λόγο, δίνει ερυθρά κρασιά με βαθύ, ζωηρό, σκούρο κόκκινο χρώμα. Επίσης διακρίνονται για τα έντονα αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων και μεσογειακών βοτάνων.
Τα κρασιά από Αυγουστιάτη ωριμάζουν κατά κύριο λόγο σε βαρέλι έχουν στρογγυλό στόμα, με μέτριο σώμα, λεπτόκοκκες ταννίνες και μέτρια προς υψηλή αλκοόλη.
Συνήθως καλλιεργείται στη δυτική Πελοπόννησο και την Ολυμπία, όπου υπάρχει και αύξηση των καλλιεργούμενων εκτάσεων. Ιδιαίτερης αξίας θεωρούνται οι παλιοί αμπελώνες που υπάρχουν στην περιοχή αυτή.
(για το κείμενο χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία από την ιστοσελίδα newwinesofgreece)