Προφυλαγμένος από τον Υμηττό, την Πεντέλη, την Πάρνηθα, το Όρος Πατέρα, τα Γεράνια Όρη αλλά και τον Κιθαιρώνα ο αττικός αμπελώνας δίνει αιώνες τώρα μερικά από τα καλύτερα κρασιά της Ελλάδας.

Με θαλασσινές αύρες, μελτέμια, ηλιοφάνεια και σχεδόν παντελή απουσία παγετού υπάρχουν οι ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη της αμπελοκαλλιέργειας σε συνδυασμό με την ποικιλία στη σύσταση της αττικής γης.

Όπως και στην κεντρική Ελλάδα καλλιεργούνται οι λευκές ποικιλίες Σαββατιανό και Ροδίτης, τα οποία χρησιμοποιούνται για την παραγωγή της ρετσίνας, με ποιο φημισμένη εκείνη των Μεσογείων. Ωστόσο τα τελευταία 20 χρόνια οι αμπελουργοί ξεφεύγοντας από την πεπατημένη επέλεξαν και άλλες καλλιέργειες και μάλιστα με σημαντικά αποτελέσματα.

Έτσι πλέον στην Αττική καλλιεργούνται οι ελληνικές ποικιλίες Ασύρτικο, Αθήρι, Μαλαγουζιά και Μαντηλαριά αλλά και οι διεθνείς Chardonnay, Sauvignon Blanc, Viognier, Cabernet Sauvignon, Grenache, Merlot και Syrah.

Οι νέες ποικιλίες έδωσαν έτσι στην Αττική, τοπικούς οίνους όπως για παράδειγμα Πικέρμι, Σπάτα, Παιανία, Κορωπί, Μαρκόπουλο, Ανάβυσσο και Μέγαρα.

Οινοποιεία

Email: info@greekcellar.gr