Ασπρούδες

by GreekCellar
60 views
Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

Για πολλούς πρόκειται για μια ομάδα ποικιλιών και όχι αποκλειστικά για μια και μοναδική ποικιλία. Είναι φυτεμένες μαζί, ενώ ο τρύγος και η οινοποίησή τους γίνεται την ίδια περίοδο. Τα κρασιά τους έχουν κίτρινο χρώμα μέτριας έντασης και αρώματος. Η πλέον γνωστή εμφιάλωση είναι ο ΠΟΠ Μαντινείας (Αρκαδία). Σύμφωνα με τη νομοθεσία επιτρέπεται η χρήση ασπρουδών κατά 15% με 20% ώστε να δοθεί όγκος και βάρος στο μοσχοφίλερο, που είναι ο «βασιλιάς» του χαρμανιού για το συγκεκριμένο ΠΟΠ.

Τα κρασιά με κύριο συστατικό τις ασπρούδες είναι μαλακά και ευκολόπιοτα. Καταλώνονται παγωμένα και δεν ενδείκνυνται για παλαίωση.

(για το κείμενο χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία από την ιστοσελίδα newwinesofgreece)

Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

You may also like