Η Άρτεμις Τουλάκη είναι Οινολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στην Τεχνολογία Τροφίμων, με διπλωματική εργασία, στην εφαρμογή του παλλόμενου ηλεκτρικού πεδίου, με σκοπό την επιτάχυνση παλαίωσης των οίνων.

Οινολόγος επί σειρά ετών στην εταιρεία ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ, αλλά και στο ιστορικό συνεταιριστικό οινοποιείο του ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ. Σήμερα πιλοτάρει την δικιά της εταιρεία , την Wineconsulting που υποστηρίζει οινολογικά αλλά και εργαστηριακά ελληνικά οινοποιεία (Ε. Τσάνταλης , Κτήμα Κλαούντια Παπαγιάννη ,Κτήμα Στεργίου, Βεγορίτις, Κτήμα Καρανίκα, Κτήμα Πετρίδη, Γρεβενών Γη, Οινοποιείο Μπελιά , Κτήμα Πάντου, Οινοποιείο Τσιρόπουλου, Κτήμα Μπίσκα, Οινοποιείο Παρτσάλη, In Vino Estate, κ.α.) 

Το όνομα της έχει συνδεθεί με την δημιουργία πολλών επώνυμων ελληνικών κρασιών, με την παραγωγή αφρωδών οίνων αλλά και την διαρκή προσπάθεια ανάδειξης της ποικιλίας Ξινόμαυρο. Οίνοι που φέρουν την οινολογική της υπογραφή, έχουν αποκομίσει εκατοντάδες βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Στην Φλώρινα όπου ζει, έχει δημιουργήσει με μεγάλη επιτυχία, μαζί με τον σύζυγό της Κοσμά Ρούφα, την Ακαδημία Οίνου Αριστοτέλης, μια μη κερδοσκοπική προσπάθεια, με στόχο την επικοινωνία του κρασιού και της γαστρονομίας  στο καταναλωτικό κοινό. Μητέρα του Νικόλα και του Κωνσταντίνου που την ακολουθούν ανελλιπώς στα οινολογικά της ταξίδια.

Άρθρα

Email: info@greekcellar.gr