Από το Βορρά στο Νότο (κι αντιστρόφως): Αναπαριστώντας την ιδανική οινοτουριστική εμπειρία

by GreekCellar
237 views
Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

Με τις συμμετοχές να υπερβαίνουν τις 30, ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του φοιτητικού Διαγωνισμού Καλλιτεχνικής Έκφρασης «Από το Βορρά στο Νότο (κι αντιστρόφως): Αναπαριστώντας την ιδανική οινοτουριστική εμπειρία».

Την Τρίτη, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που παρακολουθούν το μάθημα του Οινοτουρισμού στο Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης παρουσίασαν τα έργα τους σε ειδική εκδήλωση, που διοργάνωσε η υπεύθυνη του μαθήματος Μαρία Αλεμπάκη, παρουσία της συγγραφέως Δώρας Κασκάλη, ενώ οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν κρητικούς οίνους.

Στην επόμενη φάση του Διαγωνισμού, τα έργα θα αξιολογηθούν από μία ανεξάρτητη Επιτροπή, η οποία αποτελείται από τους Κυριάκο Αγγελάκο (Σκηνοθέτη), Χριστίνα Μπονάρου (Δρα Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών), Γιάννη Φάι (Φωτογράφο των Wines of Crete) και Άλκη Τσορλίνη (Φωτογράφο από τη Βόρεια Ελλάδα).

Η απονομή των βραβείων στους νικητές και τις νικήτριες του Διαγωνισμού θα γίνει στο πλαίσιο μιας ημερίδας αφιερωμένης στον Οινοτουρισμό, η οποία θα λάβει χώρα στο Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018.

Παράλληλα, τα έργα όλων των συμμετεχόντων θα εκτεθούν σε ένα από τα γυάλινα περίπτερα της Νέας Παραλίας κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 15 και 28 Φεβρουαρίου 2018 και με τη στήριξη της Ε’ Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Αξίζει, τέλος, να επισημανθεί ότι τον Διαγωνισμό αγκάλιασαν από την αρχή όλα τα Δίκτυα Οινοποιών που δραστηριοποιούνται στη Βόρεια Ελλάδα (Οίνοι Βορείου Ελλάδος, Ενώσεις Οινοπαραγωγών  Δράμας, και Νάουσας, Αμύνταιον Οίνος), αλλά και την Κρήτη (Wines of Crete).

Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

You may also like