Τρία κρασιά, δυνατά, που δεν ήρθαν απλά, όπως και το όνομά τους, αλλά ήρθαν για να μείνουν και να τα απολαμβάνουμε για πολύ – πολύ καιρό. Ο δημιουργός τους δεν είναι άλλος από τον οινολόγο Νίκο Καρατζά.
Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα χαρακτηριστικά τους έτσι όπως ακριβώς μας τα έστειλε η ΟΙΝΩΨ (OENOPS WINES), που είναι η πιο πρόσφατη οινοποιητική εταιρεία της Δράμας. Και τις τρεις ετικέτες μπορείτε να τις βρείτε σε επιλεγμένες κάβες.
Apla Red 2015
Ποικιλιακή Σύνθεση: Cabernet Sauvignon, Ξινόμαυρο
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Στη μύτη κυρίαρχα είναι τα αρώματα του φραγκοστάφυλου και των φρούτων του δάσους, σε ένα φόντο βοτανικό. Το στόμα πλούσιο, ισορροπημένο με το Ξινόμαυρο να προσδίδει νεύρο και φρεσκάδα, που εντοπίζεται και στην επίγευσή του.
Συνοδεύει: Κρεατικά, τυριά, αλλαντικά ενώ η δομή του μπορεί να υποστηρίξει ψητά φαγητά με έντονες σάλτσες.
Apla Rose 2016
Ποικιλιακή Σύνθεση: Ξινόμαυρο, Cabernet Sauvignon
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Στη μύτη κυρίαρχα είναι τα αρώματα του φραγκοστάφυλου και το κεράσι με κυρίαρχο άρωμα αυτό της ντομάτας χαρακτηριστικό της ποικιλίας Ξινόμαυρο. Το στόμα είναι πλούσιο, με τα αρώματα να συνεχίζουν, με τη λιπαρότητα να ισορροπεί την οξύτητα και το νεύρο, και να ολοκληρώνεται σε μια χαρακτηριστική επίγευση διαρκείας.
Συνοδεύει: Ζυμαρικά με ελαφριές σάλτσες, πίτσες, θαλασσινά, σαλάτες, φρούτα, τυριά μέτριας έντασης, αλλά και πολλά πιάτα της ελληνικής κουζίνας όπως τα λαδερά, γεμιστά και άλλα.
Apla White 2016
Ποικιλιακή Σύνθεση: Μαλαγουζιά, Ασύρτικο, Ροδίτης
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Είναι ένα κρασί που συνδυάζει την ωριμότητα με τη φρεσκάδα. Τροπικά και λευκόσαρκα φρούτα στη μύτη, σε φόντο ανθικό. Στο στόμα πλούσιο, με ωραία οξύτητα και με μακριά και φρουτώδη επίγευση.
Συνοδεύει: Ζυμαρικά με ελαφριές σάλτσες, θαλασσινά, ψάρια, όστρακα, sushi, σαλάτες και άλλα.