Από τα ομηρικά έπη αντλούμε τις πρώτες πληροφορίες σχετικά με τα περίφημα Θρακιώτια κρασιά. Άλλωστε αυτά είναι και η αιτία που ο Οδυσσέας κατάφερε να μεθύσει τον Κύκλωπα, δίνοντας του το γλυκό κρασί από τον Ίσμαρο, που αργότερα μετονομάστηκε σε Μαρώνεια.

Στις μέρες μας στη Θράκη καλλιεργούνται κορυφαίες ελληνικές ποικιλίες όπως το Αθήρι, το Ασύρτικο, ο Ροδίτης, η Λημνιώνα και η Μαλαγουζιά, ωστόσο οι αμπελουργοί καλλιεργούν και ξένες ποικιλίες όπως το CabernetSauvignon,Chardonnay, Merlot, Sauvignonblanc, GrenacheRouge.

Εξέχουσα θέση στην οινοπαραγωγή της Θράκης έχει ο Ισμαρικός Τοπικός Οίνος, που παράγεται κυρίως στη Ροδόπη, τις Σάπες, τη Μάρώνεια, τους Προσκυνητές, την Ξυλαγάνη και των Κρωβύλη. Ο Ισμαρικός Οίνος παράγεται σε τρεις τύπους, τον ξηρό, τον ημίξηρο και τον ημίγλυκο.

Οινοποιεία

Email: info@greekcellar.gr