Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως σήμα κατατεθέν της Νεμέας, αφού εκεί θεωρείται η καλύτερη περιοχή για την καλλιέργειά του. Κομψό με φρεσκάδα και ένταση αρωμάτων, που μπορεί να «παίξει» μόνη της, είναι να δώσει ιδιαίτερο χαρακτήρα σε σπουδαία blends.
Στα νεαρά κρασιά από το Αγιωργίτικο μπορεί να παρατηρήσει κανείς το μέτριο βαθύ κόκκινο χρώμα τους, τα έντονα αρώματα από κόκκινα φρούτα αλλά και τις μαλακές τανίνες. Αντίθετα οι οίνοι που έχουν περάσει τουλάχιστον έναν χρόνο στο βαρέλι διακρίνονται για το βαθύ κόκκινο χρώμα τους και τα πλούσια αρώματά τους. Οι τανίνες είναι ωριμότερες.
Οι προσπάθειες των οινοποιών έχουν δώσει εξαιρετικά ροζέ αλλά και επιδόρπια μετά από λιάσιμο των σταφυλιών.
(για τη συγγραφή του κειμένου χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία και από την ιστοσελίδα newswinesofgreece)