Είναι η ποικιλία που μας δίνει τα πλέον γνωστά κρασιά από την περιοχή της Νεμέας και φυσικά είναι η ποικιλία και του ομώνυμου οίνου ΠΟΠ. Τα κρασιά από Αγιωργίτικο διακρίνονται για την φρεσκάδα και την ένταση των αρωμάτων τους τόσο στη μύτη όσο και στο στόμα. Αν και μπορεί να δώσει ακόμα και ροζέ οίνους, οι πλέον διαδεδομένοι τύποι είναι τα νεαρά ξηρά κόκκινα δεξαμενής, αλλά και τα κόκκινα που έχουν περάσει τουλάχιστον 12 μήνες από βαρέλι.
Το χρώμα των κρασιών δεξαμενής από αγιωργίτικο έχουν μέτρια βαθύ κόκκινο χρώμα και διακρίνονται από αρώματα φρέσκων κόκκινων φρούτων, μέτρια οξύτητα και μαλακές τανίνες. Όσα κρασιά έχουν περάσει από το βαρέλι αποκτούν βαθύ κόκκινο χρώμα, ενώ τα κόκκινα φρούτα παραμένουν.
(για το κείμενο χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία από την ιστοσελίδα newwinesofgreece)