“Ταξίδι” στον πρώτο διαγωνισμό Θεσσαλονίκης

Ήταν το 1999 όταν ο Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης έκανε την πρεμιέρα του συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον των Ελλήνων αλλά και ξένων οινοποιών. Μέσα στην 20ετία που πέρασε από τα τραπέζια των κριτών πέρασαν μεγάλες μορφές του κρασιού από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο, ενώ ο ίδιος ο διαγωνισμός πέρασε από πολλές εύκολες ή δύσκολες φάσεις για να φτάσει στη μορφή που έχει από πέρυσι με τον… «αποχαιρετισμό στον OIV» και την υιοθέτηση ενός άλλου πιο ευέλικτου και σύμφωνα με τους διοργανωτές πιο δίκαιου μοντέλου.

Εμείς στο Greekcellar.gr θέλοντας να τιμήσουμε αυτό τον διαγωνισμό που πρέπει αναμφίβολα να υποστηριχθεί και να ενδυναμωθεί από το σύνολο της ελληνικής οινοποιίας καταφέραμε να βρούμε μερικές φωτογραφίες από τον πρώτο διαγωνισμό. Σίγουρα θα βρείτε σε αυτές μεγάλα και σημαντικά ονόματα του ελληνικού κρασιού που τότε ίσως έκαναν τα πρώτα τους βήματα.

Απολαύστε αυτό το μικρό ταξίδι στον χρόνο.

(Ευχαριστούμε ιδιαίτερα για τη συνδρομή της, την υπεύθυνη επικοινωνίας της ΕΝΟΑΒΕ, Αλεξάνδρα Ανθίδου και φυσικά την Ένωση για την παραχώρηση του σημαντικού αυτού υλικού)

Email: info@greekcellar.gr