Νάουσα – Πόλη του Οίνου – Σάββατο 9 Δεκεμβρίου

by greekcellar-admin

Χώρος: Κτίριο ΕΡΙΑ Χρ. Λαναράς

 

10:30 – 14:30: Κεντρική Γευστική Δοκιμή – Αίθουσα 1ου ορόφου
Ανακαλύψτε τον πολυδιάστατο χαρακτήρα του  κρασιού ΝΑΟΥΣΑ μέσα από τη γευσιγνωσία των ετικετών του συνόλου των παραγωγών της ζώνης συνοδεία τοπικών εδεσμάτων.

Παράλληλες εκδηλώσεις

11:00 – 12:00 Ατίθασα Μωρά
Δοκιμάζουμε για πρώτη φορά την εσοδεία του 2017 μαζί με τον Γιώργο Διαμαντάκο, Οινολόγο του ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΥ.
(κόστος συμμετοχής 7€ – απαιτείται ειδικό εισιτήριο)

12:30 – 13:30 Περί Κλώνων
Κλωνική επιλογή του Ξινόμαυρου και γευστική δοκιμή κλώνων από τον Κωνσταντίνο Μπακασιέτα, γεωπόνο και ιδιοκτήτη των ομώνυμων φυτωρίων αμπέλου, και  τον Βασίλη Γεωργίου, Οινολόγο της ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ.
(κόστος συμμετοχής 7€ – απαιτείται ειδικό εισιτήριο)

16:00 – 21:00 Κεντρική γευστική δοκιμή – Αίθουσα 1ου ορόφου
Ανακαλύψτε τον πολυδιάστατο χαρακτήρα του κρασιού ΝΑΟΥΣΑ μέσα από τη γευσιγνωσία των ετικετών του συνόλου των παραγωγών της ζώνης συνοδεία τοπικών εδεσμάτων.

16:00 – 21:00: Το βραβείο του κοινού – Αίθουσα 1ου ορόφου
Κατά τη διάρκεια της κεντρικής γευσιγνωσίας, οι οινόφιλοι θα έχουν την ευκαιρία να λαμβάνουν μέρος σε μια τυφλή γευσιγνωσία, ψηφίζοντας το αγαπημένο τους. Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, θα κληρωθούν και δύο νικητές από τους συμμετέχοντες που θα κερδίσουν υπογεγραμμένες από τον Οινοποιό φιάλες με Ξινόμαυρο Νάουσας. 

Παράλληλες εκδηλώσεις

16:00 – 17:00 Ξινόμαυρο vs Nebbiolo of the World
Μια συναρπαστική κόντρα ανάμεσα στην Ναουσαία βασίλισσα του ελληνικού αμπελώνα και του κόκκινου βασιλιά από εκφράσεις ανά τον κόσμο με τον Dan Fredman, Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων DFPR με έδρα την Καλιφόρνια των ΗΠΑ, και τον Γιώργο Διαμαντάκο, Οινολόγο του ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΥ.
(Κόστος συμμετοχής 20€ – απαιτείται ειδικό εισιτήριο)

17:30 – 19:00 Συνδυάζοντας το ξινόμαυρο
Ο Γιάννης Σαμούκας, Σεφ του εστιατορίου 12 ΓΡΑΔΑ και ο Χριστόφορος Γεωργιάδης από το ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΡΓΑΤΙΑ συνδυάζουν το Ξινόμαυρο σε διάφορες εκδοχές με αγαπημένες γεύσεις.
(Κόστος συμμετοχής 20€ – Απαιτείται ειδικό εισιτήριο)

19:30 – 20:30 Παραδοσιακή & Μοντέρνα Νάουσα, δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος
Πόσο εύκολα αναγνωρίζονται τα διαφορετικά στυλ της ΝΑΟΥΣΑΣ με τυφλή γευσιγνωσία? Καθοδηγητής μας ο Κωστής Δαλαμάρας από το ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΔΑΛΑΜΑΡΑ.
(Κόστος συμμετοχής 15€ – απαιτείται ειδικό εισιτήριο)